Wat houdt een broker in?

Een broker kan een persoon zijn, maar ook een bedrijf. De broker is actief in het handelen tussen de  belegger en de markt. Een broker heeft handelaren in dienst en die moeten voor actieve handelingen zorgen tussen een belegger en een markt. Het is een tussenschakel en is voor beide partijen een handig hulpmiddel. Er zijn diverse platformen met verschillende brokers. Hier kun je verschillende brokers vergelijken en kies welke het meest bij jou past. 

Er zijn op alle fronten brokers in het spel bij beleggen. Denk aan beleggen in aandelen, in cfd’s, in edelstenen, in opties of in obligaties. Een broker mag absoluut zelf NIET handelen op de markt. Een broker verdient geld met een commissie van een transactie. Wanneer het jou helpt met winst maken, dan is dit positief voor de broker. Daarom streven zij ook naar winst maken en zijn ze zeer geschikt om te gebruiken. Het heeft zelf totaal geen belang wat de beurs allemaal doet. Uiteindelijk maakt de broker winst uit jou. Dit is ook wel logisch, want anders kunnen brokers ontzettend veel winst pakken op wijzigingen in de markt. 

Het kiezen van de beste broker

Het kiezen van een broker kan voor iedereen anders zijn. Er zijn namelijk diverse aspecten die verschillen per broker. Belangrijke aspecten zijn:

  1. Het aanbod van de broker –  Bij brokers kun je beleggen in CFD op indices, aandelen, valuta, grondstoffen of cryptocurrencies, maar dit aanbod kan bij iedere broker verschillen. 
  2. Het platform – Iedere broker heeft een eigen platform en met zijn eigen specificaties. Kijk welke jij handig vind en welke je overbodig vind. Dit verschilt natuurlijk in hoeverre je wilt gaan beleggen. 
  3. Educatie – Er zijn brokers die educatiemateriaal geven om meer kennis op te doen over beleggen.

Wil jij gaan beleggen, kijk dan eerst wat voor jou het meeste geschikt is. Vergelijk en selecteer op basis van jouw keuze de beste broker. Investeer en maak winst. 
  

Terug naar Beleggen
zekerheid-in-lenen-en-bieden