Het belang van zakelijke financieringen 12-09-2023 In de dynamische wereld van vandaag is geld, zoals altijd, de drijvende motor die bedrijven helpt hun doelen te bereiken. Zakelijke financiering, een belangrijk onderwerp waar vele startende ondernemingen mee worstelen, is het hart van elke bedri[...] Greenloans voor duurzame investeringen 15-08-2023 In de huidige tijd, waarin duurzaamheid centraal staat, worden huizen steeds meer vergroend. Natuurlijk ontstaat er een discussie op elk verjaardagsfeestje over wie het meeste groene energie opwekt. Eén ding is zeker, om het huis duurzaam [...] De financiële voordelen van je huis isoleren 10-07-2023 Het isoleren van je woning kan zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing, maar de voordelen gaan nog verder dan dat. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je huis kunt isoleren, de financiële voordelen, [...] Het organiseren van een kerstmarkt 03-07-2023 Het organiseren van een succesvolle kerstmarkt vergt veel planning en voorbereiding. Maar naast het blootleggen van de magie van de feestdagen en het creëren van een warme en gezellige sfeer, is er nog een cruciaal aspect dat goed bekeken mo[...] De mogelijkheden en valkuilen van cryptovaluta 27-06-2023 De digitale wereld heeft de afgelopen jaren een verbluffende financiële innovatie voortgebracht: cryptovaluta. Deze gedecentraliseerde vorm van digitale valuta heeft de potentie om de traditionele financiële systemen te transformeren. [...] Boekhouding uitbesteden: Verstandige zet of overbodige luxe? 05-05-2023 Als ondernemer heb je een breed scala aan verantwoordelijkheden. Tussen het beheren van het dagelijkse bedrijfsleven en het uitvoeren van jouw strategische visie, kan het bijhouden van de boekhouding al snel onderop de prioriteitenlijst terechtko[...]
zekerheid-in-lenen-en-bieden

Zorg voor inkomsten

Geldproblemen beginnen vaak met een gebrek aan, je raadt het al, geld. Om dit op te lossen gaan we eens kijken naar de inkomsten. Geld verdienen kan op meerdere manieren. Het belangrijkste is dat je geen illegale inkomens hebt, anders kun je nog grotere problemen krijgen. Heb je geen baan? Probeer deze dan te vinden en wees niet te kieskeurig, je hebt namelijk het geld nodig. Ga niet met beleggingen werken als je in de schulden zit, door de risico's die eraan verbonden zijn kan dit nog slechter aflopen. Als je eenmaal een baan hebt kan je langzaam de eventuele schulden en rekeningen aflossen. Wil je uit de problemen blijven? Houd je inkomen dan bij. Bewaar de loonstroken en weet hoeveel er van je brutoloon overblijft als nettoloon, dit is het geld dat je kan spenderen. Houd wel altijd rekening met de belasting die je betaald bij de loon! 

Beperk de uitgaven

Onder de geldzaken vallen naast de inkomsten ook de uitgaven. Deze zijn wellicht nog belangrijker dan de inkomsten, want ook zonder verdiende salaris kan je aankopen doen, bijvoorbeeld door geld te lenen van iemand. Hierdoor raak je in de schulden die je weer moet aflossen. Dus, hoe pak je de uitgaven aan? Allereerst is het belangrijk om geen overbodige of (te) dure spullen te kopen. Dit zal een grote last zijn op jouw inkomen. Daarnaast is het van belang om je uitgaven bij te houden. Bewaar de bonnetjes of zie je afschriften via de site van je bank. Merk je dat de vaste lasten onnodig hoog zijn? Schrap dan een aantal dingen die je kunt missen, zoals abonnementen op magazines of games, of stap over naar goedkopere verzekeringen. Onderschat daarbij de boodschappen niet. Bijna elk product heeft een goedkopere versie. Door hier rekening mee te houden bespaar je alweer een paar tientjes per boodschappenbeurt. Als je met geldproblemen zit is bezuinigen een van de beste stappen om te nemen.

Begin met sparen

Om je geldzaken volledig in orde te maken, is sparen een belangrijk onderdeel om te bekijken. Een spaarbedrag hebben zorgt voor zekerheid en minder geldzorgen. Immers, als je plotseling een groot bedrag moet betalen, kan je dit financieren met het spaargedrag. Zo hoef je niet in de schulden te komen als je een hoge rekening krijgt. Als je eenmaal je schulden en rekeningen hebt betaald en bezuinigd hebt op je uitgaven, kan je beginnen met sparen. Stort per bepaalde periode geld op de bank en raak deze rekening voor de rest niet meer aan. Laat de stortingen en rente hun werk doen. Heb je uiteindelijk een mooi bedrag gespaard? Gefeliciteerd! Je hebt (als het goed is) geen geldproblemen meer. Blijf je geldzaken zo bijhouden en de kans op financiële problemen wordt minimaal.