Werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling stelt bedrijven in staat om een deel van de totale fiscale loonkosten te besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel, zoals kerstpakketten. Voor het MKB in het bijzonder is deze regeling erg voordelig bij het bestellen van kerstpakketten.

Het percentage van de vrije ruimte over de eerste € 400.000 loonsom is momenteel gestegen naar 1,7%. Boven de € 400.000 loonsom geldt een percentage van 1,18%.

Rekenvoorbeelden

Rekenvoorbeeld 1: Stel, de totale loonsom bedraagt € 300.000. Er is dan een vrije ruimte van 1,7% van dit bedrag om onbelast vergoedingen uit te keren, wat neerkomt op € 5.100. Als u meer dan dit bedrag besteedt, wordt er 80% belasting geheven over het resterende bedrag.

Rekenvoorbeeld 2: Stel, de totale loonsom is € 600.000. Eerst wordt een vrije ruimte van 1,7% over de € 400.000 berekend (€ 6.800). Vervolgens wordt er 1,18% berekend over de resterende € 200.000 (€ 2.360). In dit geval bedraagt de totale vrije ruimte € 9.160.

Aanvullende Informatie

Het wordt aanbevolen om voor het bestellen van kerstpakketten te controleren wat het bestedingsbedrag is en contact op te nemen met uw boekhouder of accountant om eventuele verschillen te voorkomen. Raadpleeg ook de website van de Belastingdienst of neem telefonisch contact op voor specifieke informatie. Houd er rekening mee dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de informatie in dit artikel, en het is verstandig om de fiscale regels die op uw situatie van toepassing zijn goed te bestuderen alvorens een bestelling te plaatsen.

Je kunt ook een kerstpakkettenleverancier benaderen, zoals Company of Gifts. Zei kunnen ook de noodzakelijke informatie geven over de gehele financiële status. 

De werkkostenregeling biedt bedrijven een gestructureerde en vereenvoudigde manier om kerstpakketten te bestellen en te geven aan werknemers zonder negatieve fiscale gevolgen. Gebruik de bovenstaande informatie voor het jaar 2023/2024 om u te helpen bij het navigeren door de fiscale regels omtrent kerstpakketten.

Terug naar Belasting
zekerheid-in-lenen-en-bieden