De tips van Financeonly.nl

  • Een digitaal huishoudboekje

Tegenwoordig wordt alles digitaal geprogrammeerd, maar dit geeft ook echt een voordeel. Zo kun je je huishoudboekje koppelen aan jouw bank en rekeningeninformatie automatisch laten synchroniseren. Gebruik diverse categorieën en order jou inkomsten en uitgaven zeer eenvoudig en zo hou je het overzicht. 

  • Doe een klein bedrijf na

Als bedrijf zijnde wil je winst maken en dit kun je als huishouden ook toepassen. Door financieel winst te blijven maken, wordt je na een tijd financieel onafhankelijk en raak je zeker niet in de schulden. Meer geld zorgt voor minder financiële zorgen.

  • Schulden aflossen

Wanneer je schulden hebt opgebouwd, dien je deze zo snel mogelijk te af te lossen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt. Probeer dit dan ook constant af te lossen en mee te nemen in de rekeningen. Het is namelijk handig als de winst, ook daadwerkelijk winst is en niet hoeft weg te geven. Het aflossen kan meestal in termijnen waardoor het eenvoudiger is met aflossen dan het het bedrag in een keer te betalen. 

  • Het telefoonabonnement

Bekijk hoe veel je telefoon gebruikt en welke telefoonkosten er aan verbonden zitten. Hier kun je altijd eenvoudig op sparen door de juiste provider te kiezen. 

  • Verkoop van spullen

Mocht je thuis spullen hebben staan die je niet meer gebruikt, dan verkoop deze eenvoudig online. Gebruik platformen zoals marktplaats of eBay. Voor kleren kun je vintage gebruiken, een platform dat razend populair is om tweedehands kleding te verkopen. 

  • Het op tijd betalen van rekeningen

Bij iedere rekening zit een vervaldatum en het is belangrijk om hier voor te betalen. Hiermee voorkom je herinnering of aanmaningskosten. Wanneer je dan nog steeds niet de rekening betaald dan kan een incassobureau voor veel problemen zorgen en uiteindelijk kan er een deurwaarder voor de deur staan. Als je dit niet wilt dan betaal de rekeningen gewoon. 


 

Terug naar Geld
zekerheid-in-lenen-en-bieden